Information till dig som vill hyra lägenhet

Vi får ofta frågor som vad krävs för att få hyra hos er, och har ni något kösystem?
Här är svaren på de vanligaste frågorna:

Vi har inget kösystem, utan istället får de som är intresserad av den lediga lägenheten kontakta oss. På så sätt får alla chansen att hitta sitt hem, utan att vara beroende av att stål i kö i många år. Man vet aldrig när livet förändras!

Vi har obligatorisk visning. Det innebär att de eller dem som är intresserade av att komma och bo i någon av våra lägenheter måste först titta på lägenheten. Hur ska man annars kunna veta om man hittat rätt hem? Vi ser också att om man är fler en en vuxen som vill bo, att båda kommer, så vi får träffa båda. – Det går alltså inte att skicka mamma, pappa eller kompisen på visningen istället. Tyvärr kommer du då att sållas bort.

EFTER VISNINGEN
Ofta är det många som kommer på visningen, och även många som lämnar sitt intresset efteråt. När all visning varit ska företrädare för Cederwall sätta sig ner och gå igenom alla intressenter.

Det vi kommer att titta på är följande:

  • Om personen/personerna kommer att ha en ekonomisk möjlighet att betala hyran
  • Om personen/personerna har behov av storleken på lägenheten
  • Om personen/personerna kommer att smälta samt passa in bland grannarna i huset
  • Samt om vi själva tror att vi kan finna ett samarbete tillsammans med personen/personerna

Vi hyr ut till personer som; är ensamstående, är nyinflyttade, har sjuklön, har pension, har betalningsanmärkningar med mera. Det vill säga, vi hyr ut till den vi tror är mest lämpad för lägenheten.